VIPP Audit.

Met VIPP kunnen ziekenhuizen op korte termijn een digitaliseringslag maken om de zorg nog veiliger, patiëntgerichter en doelmatiger te maken.

Wat is VIPP?

VIPP staat voor Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional. Het VIPP is een implementatieprogramma dat ziekenhuizen en zorginstellingen helpt om de patiënt toegang te geven tot zijn medische gegevens. VIPP sluit aan op bestaande landelijke standaarden als het gaat om het uitwisselen van informatie tussen patiënt en zorgverlener. Het programma maakt het mogelijk dat zorginstellingen die meedoen aan VIPP extra stappen kunnen zetten om deze standaarden de komende drie jaar te kunnen implementeren. Dit houdt in dat ziekenhuizen voor 2020 op een gestandaardiseerde en veilige manier informatie digitaal kunnen uitwisselen met de patiënt.

Wat levert een VIPP-audit op?

Door het ministerie van VWS is in overleg met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een beleidskader voor de subsidiëring van het VIPP vastgesteld. VIPP bestaat uit twee delen met meerdere modules. Om in aanmerking te komen voor een VIPP-subsidie moet onafhankelijk worden vastgesteld dat de betreffende doelen per module behaald zijn. Een ziekenhuis of zorginstelling kan een IT-audit laten uitvoeren door een Register EDP-Auditor (RE).

De opzet van een VIPP-audit

De toets kan voor één of meerdere modules in één keer worden aangevraagd, zolang deze binnen de tijdslijn van de modules vallen. De toets stelt aan het einde van de toetsperiode vast of aan de voorwaarden van de subsidieregeling is voldaan. De test moet worden uitgevoerd volgens Richtlijn 3000 van NOREA. Het doel van het onderzoek is het ontwerp (opzet) en de operationele effectiviteit (bestaan) van gegevensverwerking met behulp van de modules gerealiseerd door het ziekenhuis vast te stellen. Voor de uitvoering van de controle is een normenkader opgesteld waarin de voorwaarden voor de subsidie zijn uitgewerkt.

De voordelen van een VIPP audit door Qbit

 • Onze geregistreerde IT-auditors zijn bekend met de zorgsector
 • We staan bekend om onze resultaatgerichte aanpak
 • Qbit maakt van de audit meer dan een verplichting

Contactaanvraag VIPP audit

Wilfred Hanekamp

Wilfred Hanekamp

Director Sales

Ik kan je meer vertellen. E-mail me of bel me op +31 6 54 712 968.

  Offerte aanvragen

  Vraag een vrijblijvende offerte aan voor: VIPP Audit

  Waarmee kunnen we je helpen? Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

  Bedankt! We hebben je bericht ontvangen.

  We hebben je bericht ontvangen en komen hier zo snel mogelijk bij je op terug.

  Vul de velden in voor je offerte aanvraag.
  We gebruiken je e-mail alleen voor ons antwoord op je vraag.
  Hoe kunnen we je helpen?

  Newsletter