Training Hardware hacking & reverse engineering.

Test en verbeter de beveiliging van IoT apparaten. In nauwe samenwerking met Grand Idea Studio organiseert Qbit de training ‘hardware-hacking en reverse engineering’.

Hardware hacking & reverse engineering

Volgens onderzoeksbureau Gartner waren er eind vorig jaar ruim 8,4 miljard slimme apparaten online. Dagelijks groeit dit aantal met enkele miljoenen. Allerlei apparaten, zoals lampen, sieraden, auto’s, thermostaten en zonnepanelen, zijn verbonden met het internet. Dit biedt, in combinatie met bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, oneindig veel mogelijkheden. Op dit moment betekent het vaak dat we onze smartphone als afstandsbediening gebruiken. De verwachtingen zijn dat het zogenaamde internet der dingen (Engels: Internet of Things (IoT)) in de (nabije) toekomst productieprocessen verbetert en dat het oplossingen biedt voor problemen rondom energie en milieu, criminaliteit, gezondheidszorg en onderwijs. Er is ook een nadeel. Al die apparaten zijn vaak niet of slecht beveiligd.

“De vraag is niet of je apparaat wordt gehackt, maar wanneer en hoe vaak. Meer en meer organisaties streven naar een betere beveiliging van IoT-apparaten.”

Inhoud van de training

De training omvat het hardware-hackingproces, inclusief product decompilatie, componentidentificatie, reverse-engineering van printplaten, solderen en desolderen, signaalbewaking en -analyse en geheugenextractie. Er is geen eerdere hardware-ervaring vereist. Deze training richt zich op hardware hacking en reverse engineering technieken die vaak worden gebruikt om hardware te hacken, repareren, modificeren of uit te lezen. De cursus combineert presentaties en hands-on oefeningen. Je sluit de cursus af met het uitvoeren van een hardware hacking opdracht om de beveiligingsmechanisme van een speciaal ontworpen printplaat te doorbreken.

De voordelen van de Training Hardware hacking & reverse engineering:

 • Leer hardware hacking en de hardware hacking mindset begrijpen.
 • Leer de vaardigheden die nodig zijn om IoT-apparaten met succes te analyseren, reverse-engineeren, wijzigen en aan te vallen.
 • Pas realistische technieken toe om de beveiliging van een speciaal ontworpen printplaat te verslaan.

Meer informatie

Wim Mandemakers

Wim Mandemakers

Managing Director

Ik kan je meer vertellen. E-mail me of bel me op +31 85 8 222 800.

  Offerte aanvragen

  Vraag een vrijblijvende offerte aan voor: Training Hardware hacking & reverse engineering

  Waarmee kunnen we je helpen? Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

  Bedankt! We hebben je bericht ontvangen.

  We hebben je bericht ontvangen en komen hier zo snel mogelijk bij je op terug.

  Vul de velden in voor je offerte aanvraag.
  We gebruiken je e-mail alleen voor ons antwoord op je vraag.
  Hoe kunnen we je helpen?

  Newsletter