Incident Response.

Schakel Incident Response in voor ‘eerste hulp’ bij een datalek, hack-, phishing of DDoS-aanval, een malwarebesmetting en andere beveiligingsincidenten. Qbit geeft concrete, pragmatische adviezen en continue ondersteuning.

Actieplan en ondersteuning

Een effectieve reactie verminderd de impact van een beveiligingsincident aanzienlijk. De juiste Incident Response is afhankelijk van de situatie. Vanaf het allereerste moment dat je contact opneemt met onze specialisten, stellen zij een actieplan en logboek op. Qbit biedt uitvoerig technisch en organisatorisch advies en voert aanvullende analyses uit van bijvoorbeeld netwerkverkeer en kwaadaardige software.

Na afloop van de samenwerking levert Qbit een rapportage met de exacte beschrijving van het beveiligingsincident. We bieden inzicht in de oorzaken en gevolgen, een chronologisch bijgehouden verslag van de werkzaamheden, het resultaat en doelmatige aanbevelingen en verbeterpunten om je informatiebeveiliging structureel te verbeteren.

Meldplicht Datalekken

Organisaties die een ernstig datalek hebben, moeten dit sinds 2016 melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens en in sommige gevallen ook aan degene wiens gegevens zijn gelekt. In 2017 zijn ruim 10.000 datalekken gemeld, een stijging van 70% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Bij datalekken en andere beveiligingsincidenten is het van belang om zo snel mogelijk inzicht te krijgen in de oorzaak en mogelijke gevolgen. Qbit zorgt voor duidelijkheid en ontwikkelt de maatregelen die nodig zijn om eventuele schade zoveel mogelijk te beperken.

Wanneer schakel je Incident Response in?

 • Beveiligingslek (zoals een datalek)
 • Hackaanval
 • Phishing- en social engineering aanval
 • Malware besmetting (waaronder ransomware)
 • Denial-of-Service aanval
 • Onbekend of onduidelijk security incident

De voordelen van Incident Response:

 • Snel inzicht in oorzaak en gevolg van een security incident
 • Toegang tot ruim 20 jaar kennis en ervaring met cybersecurity
 • Praktische adviezen voor continue verbetering

Wanneer je tijdens kantoortijden een beveiligingsincident meldt, stellen onze specialisten binnen 24-uur een actieplan op. Beveiligingsincidenten kunnen gemeld worden via +31 6 57 235 400 of per mail .

De Qbit Incident Response kan direct en eenmalig of als abonnement worden afgenomen. Neem contact met ons op en ontvang een overzicht van de mogelijkheden.

Contactaanvraag Incident response

Erik Rutkens

Erik Rutkens

CEO and founder Qbit

Ik kan je meer vertellen. E-mail me of bel me op +31 6 53 317 977.

  Offerte aanvragen

  Request a quote for: Incident Response

  How can we be of service? Please fill in you request and we'll get back to you in a working day.

  Thank you! Message successfully sent.

  We received your message and we'll get back to you as soon as possible.

  Please correct the fields below before submitting the request.
  We'll only use your email address to answer you.
  Tell us how we can help you.

  Newsletter