Leergang Functionaris Gegevensbescherming.

Een driedaagse leergang voor mensen die zich willen verdiepen in het vakgebied van security en privacy.

Privacyregelgeving verandert

De privacyregelgeving is sterk aan het veranderen. De Meldplicht voor datalekken en de uitbreiding van de boetebevoegdheid is ingegaan per 1 januari 2016. En sinds eind mei 2018 is de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Er geldt nu nog maar één privacywet in de hele EU. Dit heeft grote gevolgen voor veel organisaties. Organisaties moeten hierop inspelen, door bijvoorbeeld (verplicht) iemand aan te stellen die belast wordt met taken op dit gebied: de Functionaris Gegevensbescherming.

Hans de Jong (Functionaris Gegevensbescherming FPC Dr. S. Van Mesdagkliniek; “De leergang: Functionaris Gegevensbescherming gegeven door Qbit Security Academy raad ik aan bij mensen die zich willen verdiepen in het vakgebied. De combinatie van theorie en praktijk vind ik een prettige.”

Privacy in de praktijk

De leergang biedt een praktische basis voor het aanpakken van privacyvraagstukken. Privacy staat onder druk en het is belangrijk dat mensen vertrouwen hebben in een organisatie die hun persoonsgegevens vastlegt. Door de komst van internet, sociale media, diverse apps en nog veel meer zijn de technische mogelijkheden om persoonlijke gegevens te verzamelen en te verspreiden enorm. Met welke regels moet je nu rekening houden en hoe houd je het werkbaar.

Voor wie?

De leergang is bedoeld voor medewerkers die belast zijn met advisering, toezicht op of uitvoering van wet- en regelgeving: de AVG. Denk aan informatieadviseurs, ICT-beheerders, security officers, privacy officers, concern-controllers, internal auditors, beleidsadviseurs en juristen. De leergang is ideaal voor mensen die zich willen voorbereiden op of verder bekwamen in de functie van Functionaris Gegevensbescherming of Data Protection Officer, zoals de AVG dit noemt.

Opzet van de praktijkleergang

 • Module 1 (dag 1): Wet- en regelgeving (Awareness en compliance)
 • Module 2 (dag 2): Privacy en Informatiebeveiliging; Privacy Impact Assessments (PIA), beheersing van risico’s, privacy in relatie tot informatiebeveiliging, registraties van verwerkingen en meldingen, verwerkersovereenkomsten.
 • Module 3 (dag 3): De praktijk van de Functionaris gegevensbescherming; gebruik van checklists en tools, dilemma’s, adviesvaardigheden en positionering van de Functionaris Gegevensbescherming.

In-company

De leergang functionaris gegevensbescherming wordt door Qbit Security Academy verzorgd voor It-Academy Noord-Nederland. Desgewenst kan de leergang ook in-company worden verzorgd.

Nieuwe leergang start 12 maart

De eerstvolgende leergang vindt plaats op 12, 19 en 26 maart en wordt gegeven in Groningen. Deelname aan de driedaagse leergang kost € 1.895 euro. Iedere deelnemer ontvangt het boekenpakket ‘Grip op de AVG: theorie- en werkboek’.

Voor meer informatie neem contact op met Lourens Dijkstra: 06-52636258 of via .

Inschrijven kan via de website van IT Academy Noord-Nederland.

Schrijf je in voor deze leergang

Wim Mandemakers

Wim Mandemakers

Managing Director

Ik kan je meer vertellen. E-mail me of bel me op +31 85 8 222 800.

  Offerte aanvragen

  Vraag een vrijblijvende offerte aan voor: Functionaris Gegevensbescherming *12 maart*

  Waarmee kunnen we je helpen? Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

  Bedankt! We hebben je bericht ontvangen.

  We hebben je bericht ontvangen en komen hier zo snel mogelijk bij je op terug.

  Vul de velden in voor je offerte aanvraag.
  We gebruiken je e-mail alleen voor ons antwoord op je vraag.
  Hoe kunnen we je helpen?

  Newsletter