ISAE 3000 Audit.

Voldoe aantoonbaar aan de veiligheidsnormen voor informatiebeveiliging met de ISEA3000-audit onder de NOREA Richtlijn 3000.

Wat biedt een ISAE 3000 audit?

Vragen klanten of andere partijen om aan te tonen dat je de belangrijkste IT-risico’s, in het kader van de financiële controle, beheerst? Qbit ondersteunt bij het aantoonbaar voldoen aan de beveiligingsmaatregelen die jij en je klanten belangrijk vinden door een IT-audit onder NOREA-richtlijn 3000 uit te voeren.

Door middel van een ISAE 3000 audit bewijs je dat je controles hebt geïmplementeerd om de beveiligingsrisico’s met betrekking tot services van de organisatie te beheersen.

Het ontwerp van een ISAE 3000 audit

Onze aanpak begint met het bepalen welk normenkader passend is voor jouw situatie. We sluiten hierbij aan op kaders die gebruikelijk zijn in jullie branche, zoals Cobit of ISO 27001. We bieden ook standaard controlekaders zoals audits op basis van de ICT-beveiligingsrichtlijnen van het NCSC, SOC 2 of NIST.

Samen bepalen we de scope van de audit: het doel van de audit en de gewenste diepgang (opzet, bestaan en/of werking). Om jou de controle te geven en efficiënt de audit te doorlopen, voert de organisatie een zelfbeoordeling uit. Dit geeft inzicht in de mate waarin jouw organisatie de geselecteerde beheersingsdoelstellingen van het normenkader behaalt. We beoordelen de geselecteerde controles, bij voorkeur op basis van door jullie verstrekt bewijsmateriaal. Een andere kernwaarde in onze aanpak is dat we je tussentijds informeren over bevindingen en noodzakelijke verbeteringen. Een Qbit-audit geeft inzicht in het verbeterpotentieel van de organisatie.

Qbit gelooft dat een beoordeling van de technische controles onderdeel zou moeten zijn van de controle. Onze gecertificeerde ethische hackers testen de relevante technische controles. Waar nodig ondersteunen we natuurlijk om de gedetecteerde kwetsbaarheden structureel op te lossen.

De audit wordt uitgevoerd door gekwalificeerde Qbit-auditors (RE en / of CISA).

De voordelen van een ISAE 3000 audit door Qbit:

 • We vertalen de behoefte aan zekerheid vanuit het oogpunt van de klant
 • Eén aanspreekpunt voor alle stappen
 • Qbit laat zien hoe de audit meer is dan alleen een verplichting

Contactaanvraag ISAE 3000 audit

Wilfred Hanekamp

Wilfred Hanekamp

Director Sales

Ik kan je meer vertellen. E-mail me of bel me op +31 6 54 712 968.

  Offerte aanvragen

  Vraag een vrijblijvende offerte aan voor: ISAE 3000 Audit

  Waarmee kunnen we je helpen? Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

  Bedankt! We hebben je bericht ontvangen.

  We hebben je bericht ontvangen en komen hier zo snel mogelijk bij je op terug.

  Vul de velden in voor je offerte aanvraag.
  We gebruiken je e-mail alleen voor ons antwoord op je vraag.
  Hoe kunnen we je helpen?

  Newsletter