Hacking & Testing: kwaliteit en haalbaarheid.

Bij Qbit zijn we anders. Niet omdat we anders willen zijn, maar omdat het gewoon beter moet. De werkwijze van Qbit is gericht op kwaliteit en herhaalbaarheid. We maken gebruik van marktstandaarden.

Products & Services

Hacking & Testing levert twee (modulaire) diensten:

Red Teaming

Simuleer een cyberaanval

Hacking

Wij houden van hacken. Waarom?

Het helpt ons om het kwaad om te zetten in goed. We verhogen het beveiligingsniveau van de organisaties waarvoor we werken - en helpen we hen om hun informatie te beschermen.

Onze ethische hackers proberen toegang te krijgen tot gegevens, systemen en processen. Zo helpen ze jou om mogelijke zwakheden en kwetsbaarheden te begrijpen en op te lossen.

Onderscheidend vermogen

De werkwijze van Qbit onderscheidt zich van andere, vergelijkbare, organisaties. Qbit onderzoekt de beveiliging van een IT-infrastructuur of (web)applicaties met zoveel mogelijk kennis. Op deze manier kunnen we in een zo kort mogelijke tijd een zo volledig mogelijk beeld geven van het inherente beveiligingsniveau. Een ander belangrijk argument voor deze werkwijze is dat wij er vanuit gaan dat een Infrastructuur, applicatie of apparaatlekken bevat. Erger nog, dat deze waarschijnlijk al is gehackt. Dit klinkt paranoïde en negatief, maar dit vermoeden wordt dagelijks bevestigd. Onze aanpak

Informatiebeveiliging is geen eenmalige activiteit, het is een continu proces. De omgeving en de risico’s veranderen doorlopend. Daarom is het belangrijk dat u blijft meebewegen en verbeteren en niet eenmalig maatregelen treft. Onze aanpak geeft doorlopend inzicht in het beveiligingsniveau en de zwakke punten. Zo houdt u de vinger aan de pols. We vertellen wát u kunt verbeteren, waarom en hoe. Uiteraard helpen we u graag bij het doorvoeren van die verbeteringen. Zo werken we aan informatiebeveiliging, vandaag en morgen.

In de praktijk wordt vaak nog zonder of met beperkte kennis getest (ook wel black box genoemd). Deze benadering biedt schijnveiligheid. Stel, je test een webapplicatie zonder kennis vanaf het internet. Wanneer allerlei infrastructurele maatregelen hun werk goed doen, vindt een hacker niets. De test zegt alleen niets over de beveiliging van de webapplicatie. Wanneer de infrastructurele maatregelen zoals een firewall niet werken of lek zijn, is het van belang te weten wat het beveiligingsniveau van de applicatie is.

Qbit geeft concrete adviezen en oplossingen. Onze mensen werken met elkaar én samen met jou aan het beste resultaat.

Newsletter