Qbit test beste koop Brother printer.

De consumentenbond liet een ethisch hacker van Qbit los op de Beste Koop Brother-printer, de MFC-J491DW (zwart) en MFC-J497DW (wit). Het advies: Installeer de update.

Geplaatst op 20 augustus 2019 in Blog.

Heb je het afgelopen jaar de door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop alles-in-1-kleurenprinter van het merk Brother gekocht? Onze Qbit hacker ontdekte een aantal kwetsbaarheden in het apparaat. Brother heeft inmiddels een patch uitgebracht om deze kwetsbaarheden te verhelpen. Tijd dus om een update te installeren. De genoemde printers en ook andere Brother-printers krijgen een update.

Updaten gaat niet vanzelf. Brother noemt deze update “G: Prestatieverbetering apparaat”, maar het gaat dus ook om veiligheid. Gebruik je voor de webinterface van de printer een wachtwoord dat je ook bij andere apparaten of websites gebruikt, dan raden we je aan om die wachtwoorden aan te passen.

Brother wil geen lijst afgeven met de printers die deze update ook nodig hebben, maar waarschijnlijk geldt hij in ieder geval voor de DCP-J572DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, MFC-J890DW en MFC-J895DW. Deze printers hebben allemaal dezelfde gebruikshandleiding.

Lees het hele artikel en informatie over de update op de Consumentenbond.

Willem Westerhof

By Willem Westerhof

Hacking & Testing

Heb je vragen over deze blog of onze diensten? E-mail me of bel me op +31 6 51 933 862.

Contact

Wereldwijd groeit de vraag naar cybersecurity. Qbit biedt inzicht en laat zien hoe we als partners kunnen samenwerken.

Contact ons

Newsletter