Leergang BIO Risicomanagement Overheid.

Een driedaagse leergang op basis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid. Leer meer over risicomanagement en maak zelfstandig risico-afwegingen.

Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO)

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) is de opvolger van alle normen die worden gebruikt binnen de overheid voor informatiebeveiliging en zijn gebaseerd op ISO27001, waaronder de BIWA, BIG en BIR. Met de BIO ontstaat er één norm voor de gehele overheid voor informatiebeveiliging en een norm die is gebaseerd op de actuele ISO27001 uit 2013.

In deze 3-daagse leergang leer je op basis van de BIO (baseline informatiebeveiliging overheid) zelfstandig een risico-afweging maken. Je leert wat risico’s zijn, wat zijn de doelstellingen van risicomanagement en welke maatregelen kunnen worden getroffen. De leergang is modulair opgebouwd. Dag 1 kan ook zelfstandig worden gevolgd door (lijn) managers die meer willen weten over risicomanagement.

Opzet van de praktijkleergang

 • Dag 1: Theoretische basis: Foundation informatiebeveiliging, ISMS, informatieclassificatie, risico-classificatie conform de BIO, rol van de BIO (proces en inhoud)
 • Dag 2: (een week later) Praktijk: Uitvoeren van een risico-afweging aan de hand van een praktijkcase, rol van menselijk handelen, in staat zijn om kwetsbaarheden en dreigingen te identificeren. Lessons learned bij succesvolle implementatie van risicomanagement en de BIA (business impact analyse)
 • Dag 3: (drie weken later) Verdieping en terugkomdag. Risicomanagement, normenkaders, It governance, implementatie en menselijk handelen, delen van ervaringen.

Doelgroep

medewerkers die betrokken zijn bij risicomanagement, It managers, CISO’s en security officers, It architecten, informatiemanagers.

Certificaat

Na afloop van de leergang ontvangt u een persoonlijk certificaat van de gevolgde leergang.

Investering

Deelname kost € 600,- per deelnemer per dag.

Meer informatie over de leergang BIO

Lourens Dijkstra

Lourens Dijkstra

Advisory & Assurance

Ik kan je meer vertellen. E-mail me of bel me op +31 6 52 636 258.

  Offerte aanvragen

  Request a quote for: Leergang BIO Risicomanagement Overheid

  How can we be of service? Please fill in you request and we'll get back to you in a working day.

  Thank you! Message successfully sent.

  We received your message and we'll get back to you as soon as possible.

  Please correct the fields below before submitting the request.
  We'll only use your email address to answer you.
  Tell us how we can help you.