Qbit inside: Jordi Smit.

Qbit is genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2019. Natuurlijk zijn we daar als Qbitters allemaal trots op. Tijd om onze medewerkers eens aan het woord te laten over Qbit. Jordi Smit, adviseur privacy en awareness, trapt af.

Posted on July 8, 2019 in Blog.

Wat is jouw rol binnen Qbit?

Een realistische phishingcampagne opzetten en versturen uit naam van een organisatie… een telefonische hack uitvoeren… toegang tot de kroonjuwelen van de organisatie krijgen door een fysieke insluiping óf een ISO27001 traject begeleiden? Dit is een greep uit mijn dagelijkse werkzaamheden bij Qbit.

Cybersecurity is hot. Je kunt geen krant of nieuwspagina openen zonder nieuws tegen te komen over bedrijven waarvan persoonsgegevens op straat liggen of over boetes die zijn uitgedeeld voor het misbruiken van data. Om deze reden wil ik het bewustzijn bij bedrijven top of mind maken.

Wat maakt werken bij Qbit zo leuk?

Het leuke aan mijn werk is dat ik de digitale wereld steeds een stukje veiliger mag maken. Daarnaast blijft het leuk om aan mijn omgeving te vertellen wat voor werk ik doe. Elke keer als ik in de kroeg of op het sportveld vertel dat ik dagelijks mensen social engineer en vooral hoe, dan zie ik mensen toch vaak even slikken. Veel mensen zijn zich namelijk nog niet bewust van de risico’s die de digitale wereld met zich meebrengt.

Wat maakt Qbit nou tot dé Groningse onderneming van 2019?

Binnen Qbit doen we echt leuke en interessante dingen op het gebied van informatiebeveiliging. Het is een jonge en gedreven club mensen die blijft groeien en zowel individueel als in teamverband hun expertise bundelen om zo organisaties te helpen.

De markt van cybersecurity ontwikkelt zich snel en ook de concurrentie neemt toe. Qbit onderscheidt zich door een unieke integrale aanpak van mens, organisatie en techniek. We leren bedrijven zelf de controle te krijgen over hun cybersecurity.

Innovatie en zelfontwikkeling staan hoog in het vaandel en dat maakt het werken bij Qbit, in deze snel ontwikkelende wereld van informatiebeveiliging, echt uitdagend!

Wil je weten wat Qbit voor jou kan betekenen? Of benieuwd hoe jij de digitale wereld een stukje veiliger kunt maken? Kom langs voor een kop koffie en ik praat je bij!

Jordi Smit

By Jordi Smit

Advisory & Assurance

Any questions about this post or our services? Just Email me or call me on +31 6 13 100 312.

Contact us

The world of cybersecurity is complex and rapidly evolving, we know. Qbit guides you. Feel free to contact us.

Contact us

Newsletter