Qbit Inside: Cheryl Haaima.

Qbit is genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2019. Qbitter Cheryl Haaima staat als adviseur privacy organisaties bij in het handen en voeten geven aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Posted on August 5, 2019 in Blog.

Wat is jouw rol binnen Qbit?

Elke organisatie is er wel bekend mee: de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). De AVG stelt regels op het gebied van bescherming van persoonsgegevens. Maar hoe voldoe je als organisatie aan de AVG? Hoe houd je toezicht op de toepassingen en de naleving van de AVG? Dit zijn voorbeelden van vragen waar organisaties door de komst van de AVG tegen aan lopen.

Cheryl: “Ik help organisaties bij het in kaart brengen van privacy risico’s en vertaal deze naar aanbevelingen en maatregelen om privacy onder controle te krijgen en te houden. Als organisaties het vervolgens lastig vinden om onze aanbevelingen te implementeren, dan help ik ze daarmee. Ik vind het belangrijk dat dit zo praktisch mogelijk gebeurd. Ook voer ik Data Protection Impact Assesssments (DPIA’s) uit als organisaties gebruik willen gaan maken van nieuwe systemen waar persoonsgegevens in worden verwerkt.

Naast allerlei privacy-opdrachten houd ik me ook bezig met informatiebeveiliging en Awareness. Zoals het opstellen van een informatiebeveiligingsbeleid of het schrijven van procesbeschrijvingen voor logische toegangsbeveiliging. Op het gebied van Awareness stel ik phishingmails op en verstuur deze naar medewerkers van onze klanten. Ook probeer ik via telefonische aanvallen - in opdracht van de klant - informatie te achterhalen, ook wel bekend als social engineering.

Wat maakt werken bij Qbit zo leuk?

De vrijheid die je krijgt om verschillende opdrachten te doen en voor verschillende klanten te werken. Op deze manier leer je veel over verschillende processen, systemen en ook culturen. Geen klant is hetzelfde en daarmee is ook elke opdracht weer anders. Bij Qbit staat je ontwikkeling centraal en bepaal je voor een groot deel zelf op welke gebieden en manieren je ontwikkelt!

Wat maakt Qbit nou tot dé Groninger onderneming van 2019?

Bij Qbit worden ethical hackers en adviseurs samen gebracht om cyber security bij klanten naar een hoger niveau te tillen. Hierdoor brengen wij mens, organisatie en techniek bij elkaar. Er is ruimte om zowel individueel als samen aan opdrachten te werken. Qbit is een jonge en unieke organisatie die blijft groeien!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de opdrachten en werkzaamheden die ik voor Qbit uitvoer? Ik vertel je er graag meer over!

Cheryl Haaima

By Cheryl Haaima

Advisory & Assurance

Any questions about this post or our services? Just Email me or call me on +31 6 13 122 235.

Contact us

The world of cybersecurity is complex and rapidly evolving, we know. Qbit guides you. Feel free to contact us.

Contact us

Newsletter