Qbit hoofdsponsor Europese Tour Lycurgus.

Qbit Cyber Security is komend seizoen een belangrijke partner voor Lycurgus. Wij worden hoofdsponsor van het Europese avontuur van deze top volleybalclub.

Posted on July 2, 2019 in Blog.

Op jacht naar finales

Lycurgus speelt komend seizoen in de Challenge Cup. De eerste vergelijking met Qbit is daarmee al getrokken. Qbit is namelijk een van de tien genomineerden voor de Groninger Onderneminsprijs 2020. Komt Qbit bij de laatste drie, dan is woensdag 27 november de finale.

“Er zijn voor ons meerdere redenen om de samenwerking met Lycurgus aan te gaan. Wij staan midden in de Noordelijke economie en vinden het van daaruit belangrijk om topclubs te ondersteunen. Het is belangrijk dat op Europees niveau gepresteerd kan worden. Het is een mooie parallel met onze Europese expansie”, aldus Erik Rutkens.

Jong talent aanmoedigen

“We vinden het belangrijk jong talent op IT of security gebied een kans te geven en zien ze graag werkzaam bij Qbit. Hetzelfde geldt voor jonge topsporters. Ook die moeten een kans krijgen in Groningen. Reden meer om topvolleybal in deze stad mede mogelijk te maken.”

Belang van data

Erik Rutkens ziet meer raakvlakken “Wij horen met Qbit tot de top van Europa. Om dat te bereiken geldt net als in topsport dat je een uitstekende mentaliteit moet hebben. Daarnaast is volleybal een sport waar veel met data gedaan wordt. Omgaan en beschermen van data is ons vak. Ook op dit vlak kunnen we van elkaar leren. En wat zeker heel belangrijk is; de vitaliteit van onze medewerkers. Daar kunnen topvolleyballers mooi bij helpen.”

Over Lycurgus

Vanwege het mislopen van de titel en het niet winnen van de beker is deelname aan de voorronden van de Champions League of CEV-Cup komend seizoen niet aan de orde voor Lycurgus. Er kunnen wel hele aantrekkelijke tegenstanders geloot worden in de Challenge Cup.

In het seizoen 2015 / 2016 speelde Lycurgus voor het laatst op het derde Europese niveau. Het is nu nog niet bekend welke ploegen geloot kunnen worden. Nadat de loting bekend is gemaakt wordt er verder gekeken naar de concrete invulling tijdens de wedstrijden van dit Europese hoofdsponsorschap.

Erik Rutkens

By Erik Rutkens

CEO and founder Qbit

Any questions about this post or our services? Just Email me or call me on +31 6 53 317 977.

Contact us

The world of cybersecurity is complex and rapidly evolving, we know. Qbit guides you. Feel free to contact us.

Contact us

Newsletter