Qbit genomineerd voor Groninger Ondernemingsprijs 2019

Sinds 1997 wordt de Groninger Ondernemingsprijs uitgereikt aan een toonaangevend bedrijf in Stad of Ommeland. Deze week werden de tien genomineerde bedrijven voor dit jaar bekend. Ook Qbit strijdt mee om de eervolle titel ‘Groninger Onderneming van het jaar 2019’.

Posted on June 24, 2019 in Blog.

Cybersecurity met een menselijke touch

Wereldwijd groeit de vraag naar cybersecurity. Reden voor securitybedrijven ITsec en het Groningse Insite Security om in 2018 de handen ineen te slaan en samen verder te gaan als Qbit. We nemen organisaties bij de hand, zijn innovatief en tegelijkertijd eerlijk en benaderbaar. Het resultaat: Een harmonieuze relatie tussen mens en techniek.

Onderscheidend

Qbit onderscheidt zich in de markt van informatiebeveiliging met state-of-the-art beveiligingssystemen en door klanten op warme en adequate wijze te begeleiden. Qbit maakt de complexe, snel veranderende securitywereld toegankelijk en begrijpelijk en geeft mens en organisatie controle over hun beveiliging.

IoT Security Test Lab

Op 1 juni opende Qbit haar IoT- Security Test Lab. In Groningen is een ‘living lab’ gerealiseerd met een woonkamer, keuken, badkamer en studeerkamer met IoT-devices. Onderdeel van het lab is ook de eerste versie van Qbit’s IoT-werkbank. Het gaat hierbij om de infrastructuur, methoden en technieken (software en hardware) waarmee de beveiliging van IoT-toestellen kan worden getest.

In het lab wordt een zo representatief mogelijke testomgeving gecreëerd, waar apparaten kunnen worden getest op kwetsbaarheden. Virtueel of gedistribueerd betekent dat IoT-apparaten in de toekomst door een fabrikant via een portal op het lab kunnen worden aangesloten.

Project Yoda, voor jonge cybercriminelen

“Het Openbaar Ministerie, Stichting HALT en de Kinderbescherming hebben theFactor.e, Malengo en Qbit benaderd of zij mogelijkheden zagen jonge cybercriminelen te behoeden voor recidive en te behouden voor de legale inzet van hun kennis. Dat heeft geleid tot Yoda. De jonge mensen worden geconfronteerd met de soms grote consequenties van wat ze gedaan hebben en moeten afstand doen van hun computer, maar krijgen tegelijk het goede perspectief voorgeschoteld die hun expertise hen biedt. Een mooi voorbeeld dat publiek-private samenwerking tot hele concrete resultaten kan leiden.” De pilot Yoda bleek zo succesvol dat het een vervolg heeft gekregen.

Over de Groninger Ondernemingsprijs

Doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente en inspirerende bedrijven en het bieden van een relevant netwerk. De tien genomineerde bedrijven worden geïnterviewd door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen. Op basis van hun bevindingen zal de jury drie finalisten voorselecteren. De uitreiking van de prijs vindt plaats in MartiniPlaza Groningen op woensdagavond 27 november 2019.

Lees alles over de Groninger Ondernemingsprijs.

Meer over Qbit

Wim Mandemakers

By Wim Mandemakers

Managing Director

Any questions about this post or our services? Just Email me or call me on +31 85 8 222 800.

Contact us

Newsletter