Kennissessie Veilige Overheid: De komst van de BIO.

Eshuis Accountants en Adviseurs en Qbit Cyber Security nodigen je uit voor de kennissessie “Veilige Overheid - de komst van de BIO’. Dinsdag 29 oktober nemen we je graag mee in de nieuwe wereld van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). We ondersteunen je graag in de voorbereiding op en realisatie van de (verplichte) implementatie binnen jouw organisatie.

Posted on October 1, 2019 in Events.

Stap mee in de nieuwe wereld van de BIO. We gaan in op de kern van de BIO en de verschillen ten opzichte van de huidige modellen en (overheids-)richtlijnen. We kijken ook naar de aanpak en strategie ten aanzien van het daadwerkelijk implementeren van de BIO en het veranderen van jouw organisatie.  

Presentatie Haio de Vries, Qbit Cyber Security

Haio, expert informatiebeveiliging bij Qbit, neemt je op interactieve wijze mee naar de kern van de BIO. Hierbij richt zich op de, binnen de BIO, mogelijk te ervaren tegenstelling tussen risico gebaseerde maatregelen versus “verplichte overheidsmaatregelen”. Hoe werkt dat nou precies en waar moet je beginnen?  

Presentatie Lourens Dijkstra, Qbit Cyber Security

Lourens, expert security awareness bij Qbit, gaat in op de implementatie van de BIO. Hij besteedt met name aandacht aan de kern van de BIO: risicomanagement en betrokkenheid van het management. Om dit te ervaren heeft Qbit de BIO game: RISQ ontwikkeld. Jullie gaan samen met Lourens aan de slag met een aantal onderdelen van deze game.  

Eshuis Accountants en Adviseurs en Qbit Cyber Security

Eshuis en Qbit hebben als gezamenlijk doel het veiliger maken van onze regio (Oost-Nederland). Om hier invulling aan te geven organiseren Eshuis en Qbit zeer regelmatig kennissessies om kennis over uiteenlopende onderwerpen te delen.   Met de kennissessie over de BIO geven wij overheidsinstanties de kans zichzelf te verrijken met de nodige basiskennis over de BIO. Deze kennis maakt het mogelijk om in de voorbereiding en implementatie van de BIO de nodige keuzes op basis van kennis te maken.  

Programma

  • 15.00 uur - Ontvangst
  • 15.15 uur - Welkom namens Eshuis en Qbit
  • 15.30 uur - Presentatie Haio de Vries | de kern van de BIO
  • 16.00 uur - Presentatie Lourens Dijkstra | BIO game: RISQ
  • 16.45 uur - Netwerk borrel
  • 17.30 uur - Afsluiting van de kennissessie

Waar en wanneer?

De kennissessie vindt plaats op dinsdag 29 oktober op de locatie van Eshuis Accountants en Adviseurs, gelegen aan Institutenweg 41, 7521 PH in Enschede.

Aanmelden

Deelname aan de kennissessie is kosteloos. Aanmelden kan via Eshuis.

Edward Veen

By Edward Veen

Advisory & Assurance

Any questions about this post or our services? Just Email me or call me on +31 6 21 393 036.

Contact us

The world of cybersecurity is complex and rapidly evolving, we know. Qbit guides you. Feel free to contact us.

Contact us

Newsletter