De veiligheid van GPS-Horloges

Veel ouders maken tegenwoordig gebruik van moderne technologie om zeker te zijn dat hun kinderen veilig zijn als ze op pad zijn. Maar is deze technologie zelf wel altijd zo veilig?

Posted on October 2, 2018 in Blog.

Track en trace

Op de Nederlandse markt zijn verschillende GPS horloges verkrijgbaar die ouders de mogelijkheid bieden hun kinderen te volgen. De GPS horloges gaan vaak gepaard met een smartphone app die ouders toestaat om op een wereldkaart te bekijken waar hun kind zich op dat moment begeeft. De app geeft ook ouders en kinderen ook mogelijkheid om berichten te sturen of elkaar te bellen.

Tussen de smartphone van de ouders en het horloge van het kind wordt dus veel privacygevoelige data uitgewisseld. Data die door mensen met kwade bedoelingen misbruikt zou kunnen worden.

Privacy by design

Stagiair Ward is bij Qbit begonnen met een onderzoek naar de veiligheid van een aantal GPS horloges die op de Nederlandse markt verkocht worden. Ward wil uitvinden of de apps en apparaten, die wij gebruiken in het dagelijks leven om onze dierbaren in het oog te houden, zelf wel zo veilig zijn. De resultaten worden gebruikt om de makers van de horloges advies te geven hoe zij de beveiliging van hun soft-, en hardware kunnen verbeteren. Het advies helpt ook ouders bij de beslissing welk GPS horloge zij aanschaffen voor hun kinderen, om zo de veiligheid en privacy van iedereen te waarborgen.

Afstuderen bij Qbit

Bij Qbit lopen het hele jaar door afstudeeronderzoeken. Enthousiaste HBO’ers gaan met een technische uitdaging aan de slag. We houden je op de hoogte van lopende onderzoeken en natuurlijk ook van de resultaten. Kijk eens bij onze careers.

Wouter Wessels

By Wouter Wessels

Hacking & Testing

Any questions about this post or our services? Just Email me or call me on +31 85 8 222 800.

Contact us

The world of cybersecurity is complex and rapidly evolving, we know. Qbit guides you. Feel free to contact us.

Contact us

Newsletter